Jdi na obsah Jdi na menu
 


7.3.2012 - Informace pro veřejnost

23. 3. 2012

Dobrý den,

rád bych touto cestou apeloval na občany Vítkovska a všechny ty, kterým není lhostejný osud školství v našem městě.

Poslední jednání zastupitelstva, které mělo za úkol schválit koncepci školství, v podobě spojení dvou základních škol, aby byl následně dán prostor pro vyjednávání s krajem o zachování středního školství ve Vítkově, zcela selhalo. Nyní je proces slučování středních škol pouze v rukou kraje, protože naše město se neschválením školské koncepce od tohoto distancovalo. Nechci a nemůžu se smířit s tím, že by našim zastupitelům byla budoucnost našich dětí, studentů a města natolik lhostejná.

Prosím obracejte se aktivně na zvolené zastupitele města (jejich seznam přikládám v závěru) a dejte tak najevo, že nejste spokojeni s neschválením koncepce školství ve Vítkově. Žádejte po svých zastupitelích svolání mimořádného jednání zastupitelstva, kde se tato otázka znovu otevře a bude se řešit.

Je faktem, že neschopnost zastupitelstva schválit školskou koncepci vedla k tomu, že kraj již zaujal stanovisko, které by mohlo vést k zániku, nebo výraznému zhoršení středního školství ve městě. Neschválením školské koncepce se veškerá aktivita přesunula na stranu kraje a město již stojí pouze opodál, jako přihlížející člen.

Proto prosím ty, kterým není lhostejný osud škol ve Vítkově, navštivte nebo jinak kontaktujte své zastupitele a dejte jim najevo, že se Vám nelíbí pasivní postoj města! Dejte najevo, že chcete, abychom se pomocí svých volených zastupitelů znovu aktivně zapojili do procesu transformace školství ve Vítkově a byli kraji rovnocennými partnery v jeho rozhodování.

Kdo nezná pozadí, může si přečíst vývoj situace zde:

http://www.vitkov.info/o-meste/aktuality-1/?more=279#msg279

Seznam zastupitelů města:

Ing. Pavel Smolka

Zdeněk Hegar

PhDr. Marie Mikulíková

Stanislav Brožek

Olga Burianová

Mgr. Alena Grosová

PharmDr. Jiří Houšťava

Mgr. Oldřich Huška

Štěpán Hutník

Mgr. Tomáš Odstrčil

Ing. Ivan Petrtýl

MUDr. Jiří Pivoňka

Josef Prusek

Mgr. Martin Šrubař

Rudolf Matocha

Oldřich Vícha

Alena Zemanová

Ing. Břetislav Vašíček

Mgr. Blanka Váňová

Ing. Leoš Váňa

Zdeněk Štoček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gymnázium prostě zaspalo

(bývalý student gymnázia , 11. 4. 2012 12:35)

Gymnázium prostě zaspalo. Neřešilo projekty, neřešilo renovace, jen se smálo, když ostatní "projektovali" a pochvalovalo si svou pohodičku. Teď sklízí ovoce své "činnosti" v minulých letech - ubývají děti. Mimochodem, to je obecný jev, je třeba se starat o to, aby byly a to aktivně.
Nepřijde mi příliš férové, že gymnázium ve svém spravedlivém hněvu "šibuje" všemi okolo, jen aby zůstalo ve svém setrvalém stavu. Pokud mám problém, začnu u sebe a oslovím ostatní, jestli mi pomohou.
Rodiče dětí nejsou slepí a vidí vybavenost jednotlivých škol. Od dob před dvaceti lety se na gymnáziu věru příliš nezměnilo.
Na gymnázium se doplácí finance, takže logicky musí někde "ubýt", aby to bylo financovatelné. Zpytujte svoje svědomí, než začnete posunovat všechny okolo. Uvidíme, jak dlouho zde tento názor vydrží.